Kunstprijs: de winnaars
De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht, 2021
Jury
Nominaties
Winnaar

Jurysamenstelling Maastricht 2021:

  • Paula van den Bosch (conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum, Maastricht)
  • Ad Himmelreich (voormalig conservator Gouvernement aan de Maas/Provincie Limburg)
  • Catharien Romijn (curator DSM Kunst Collectie)
  • Michiel Ubels (beeldend kunstenaar en prijswinnaar in 2019)
  • Joep Vossebeld (beeldend kunstenaar en curator hedendaagse kunst).

Lees het persbericht

Floor Martens

Floor Martens

Floor Martens stelt in haar werk als beeldend kunstenaar en fotograaf grote thema’s, zoals leven en dood, verlies en transformatie aan de orde. Voor deze, materiële en immateriële vraagstukken gebruikt zij haar persoonlijke (beeld-) taal. Vanuit dier of mens, het mentale of fysieke, het algemene en het zeer persoonlijke zoekt zij naar de waarden voor haarzelf en naar mogelijke betekenissen.

website

Joep Hinssen

Het werk van Joep Hinssen omvat tekeningen, animaties, video- en geluidsinstallaties en performances. Hierin staat muziek centraal en daarmee verbonden de vraag of de notie van muziek, als ‘door mensen gemaakt gestructureerd geluid’, omgekeerd ook inhoudt dat al het geluid dat resultaat is van menselijke structurering te zien is als muziek.

website

Simone Schuffelen

Simone Schuffelen

Simone Schuffelen is beeldend kunstenaar, maar zij ziet zichzelf o.a. als artiest, comedian. De veelzijdigheid die haar persoon kenmerkt, weerspiegelt zich ook in haar werk. Simone Schuffelen treedt naar buiten met haar performances en acts - op straat, in café ’s of in reclames - in verschillende rollen, waarbij het draait om haar persoonlijkheid en de (sociale) interactie met haar publiek.

website

Bij de nominatie in 2019 prees de jury al het veelzijdige en multidisciplinaire werk van Simone Schuffelen. Als iemand zich weet te onderscheiden, is zij het. Weergaloos in haar humor en de absurdistische wijze waarop zij haar personages ten tonele voert. Het summum is Poefel Plaza. Vorig jaar december in Schunck was zij het levende kunstwerk. Simone Schuffelen liet hier op een groot podium zien wat zij kan. Haar werk heeft grote kwaliteit. Op ongeëvenaarde wijze verbindt zij alles, performance, kleinkunst, cabaret. Ook in video’s op Instagram, teasers en reclames zijn alle aspecten tot in detail doordacht en uitgevoerd. De presentatie van het werk van Simone Schuffelen past in deze tijd; via social media kan iedereen er kennis van nemen. Dit maakt bijv. Poefel Plaza tot een heel toegankelijk, democratisch en tegelijk maatschappijkritisch kunstwerk. De boodschap in haar werk is ijzersterk en vanaf het begin heeft Simone Schuffelen tot in de perfectie alles in de hand. Zij is, kortom, een enorm talent en met dat talent wekt zij grootse verwachtingen voor de toekomst.

Vergroot de video door op het 'full screen' icoon te klikken.