Kunstprijs: de winnaars
De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht, 2021
Jury
Nominaties
Winnaar

Jurysamenstelling Maastricht 2021:

  • Paula van den Bosch (conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum, Maastricht)
  • Ad Himmelreich (voormalig conservator Gouvernement aan de Maas/Provincie Limburg)
  • Catharien Romijn (curator DSM Kunst Collectie)
  • Michiel Ubels (beeldend kunstenaar en prijswinnaar in 2019)
  • Joep Vossebeld (beeldend kunstenaar en curator hedendaagse kunst).

Lees het persbericht

Floor Martens

Floor Martens

Floor Martens stelt in haar werk als beeldend kunstenaar en fotograaf grote thema’s, zoals leven en dood, verlies en transformatie aan de orde. Voor deze, materiële en immateriële vraagstukken gebruikt zij haar persoonlijke (beeld-) taal. Vanuit dier of mens, het mentale of fysieke, het algemene en het zeer persoonlijke zoekt zij naar de waarden voor haarzelf en naar mogelijke betekenissen.

website

Joep Hinssen

Het werk van Joep Hinssen omvat tekeningen, animaties, video- en geluidsinstallaties en performances. Hierin staat muziek centraal en daarmee verbonden de vraag of de notie van muziek, als ‘door mensen gemaakt gestructureerd geluid’, omgekeerd ook inhoudt dat al het geluid dat resultaat is van menselijke structurering te zien is als muziek.

website

Simone Schuffelen

Simone Schuffelen

Simone Schuffelen is beeldend kunstenaar, maar zij ziet zichzelf o.a. als artiest, comedian. De veelzijdigheid die haar persoon kenmerkt, weerspiegelt zich ook in haar werk. Simone Schuffelen treedt naar buiten met haar performances en acts - op straat, in café ’s of in reclames - in verschillende rollen, waarbij het draait om haar persoonlijkheid en de (sociale) interactie met haar publiek.

website

Dit jaar zal voor de zevende keer in Maastricht de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt worden.

De vakjury in Maastricht heeft de keuze gemaakt voor de drie te nomineren kunstenaars. De genomineerde kunstenaars zijn (in alfabetische volgorde):

  • Joep Hinssen (1988)
  • Floor Martens (1998)
  • Simone Schuffelen (1994)

De winnaar van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht 2021 zal worden bekendgemaakt door oud-winnaars Charlotte Lagro en Keetje Mans, op vrijdag 22 oktober a.s. om 21.00 uur in het Auditorium van het Bonnefantenmuseum tijdens de Museumnacht in Maastricht.

Vergroot de video door op het 'full screen' icoon te klikken.