Kunstprijs: de winnaars
De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Leiden, 2020
Jury
Nominaties
Winnaar
Videopresentatie

Jurysamenstelling Leiden 2020:

  • Nicole Roepers (conservator actuele kunst Museum De Lakenhal)
  • Alexandra Hunts (winnaar van de Editie Leiden 2018)
  • Sandrine van Noort (Hoofd Kunstzaken LUMC, Leiden)
  • Rob Schouten (beeldend kunstenaar en hoofd toelatingen, werving en selectie AKV|St.Joost ’s-Hertogenbosch en Breda)
  • Pim Voorneman (beeldend kunstenaar en docent KABK Den Haag)

GENOMINEERDEN

Het werk van Evelien Gransjean omvat installaties, fotografisch en videowerk. Voor haar interdisciplinaire benadering gebruikt zij alledaagse objecten en materialen die binnen een concept zowel een persoonlijke als universele betekenis bezitten. Voor de tekst bij haar presentatie in Museum De Lakenhal zie onder “Links”.


In haar minimalistische werk maakt Romee van Oers gebruik van een traditionele schildertechniek met ei-tempera. IJle, ruimtelijke vormen brengen beweging en spanning teweeg. Op groot formaat dragen de composities, zowel op doek als in de openbare ruimte, de sporen van de fysieke handeling van het schilderen. Voor de tekst bij haar presentatie in Museum De Lakenhal zie onder “Links”.

Roos Tulen wil met haar werk anderen uitnodigen ervaringen te delen om nieuwe inzichten en ontmoetingen tot stand te brengen. Op zoek naar verbindingen met mensen verplaatst zij haar werkterrein naar de wereld buiten het atelier. Voor de tekst bij haar presentatie in Museum De Lakenhal zie onder “Links”.

VAKJURY

De vakjury bestaat uit Alexandra Hunts (prijswinnaar in 2018), Sandrine van Noort (Hoofd Kunstzaken LUMC), Nicole Roepers (conservator actuele kunst Museum De Lakenhal), Rob Schouten (beeldend kunstenaar en hoofd toelatingen, werving en selectie AKV|St.Joost ’s-Hertogenbosch en Breda) en Pim Voorneman (beeldend kunstenaar en docent KABK Den Haag).

PRESENTATIE EN PRIJSUITREIKING

Het werk van de genomineerden wordt dit jaar voor het eerst in Museum De Lakenhal gepresenteerd. De jury kiest vervolgens de winnaar op basis van het geëxposeerde werk dat is te bezichtigen van 17 juli t/m 1 november 2020.

De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 25 september tijdens de opening van de Kunstroute Leiden, georganiseerd door Museum De Lakenhal.

Lees het persbericht

Genomineerd voor de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs editie Leiden in 2020:

Evelien Gransjean

Romee van Oers

Roos Tulen

In 2020 zal voor de dertiende keer de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt worden. De bekendmaking van de zevende winnaar van de editie Leiden zal plaatsvinden tijdens de opening van de Kunstroute op vrijdag 25 september a.s.

Het werk van de genomineerden wordt dit jaar voor het eerst in Museum De Lakenhal gepresenteerd en is te bezichtigen van 17 juli t/m 1 november 2020.

De jury kiest de winnaar op basis van het geëxposeerde werk. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 25 september tijdens de opening van de Kunstroute Leiden, georganiseerd door Museum De Lakenhal.

Vergroot de video door op het 'full screen' icoon te klikken.