Algemeen

Statutaire naam: Hermine van Bers Stichting RSIN / fiscaal nummer: 816896902 ANBI-status: Ja

Telefoonnummer 06-53558856
Website http://www.herminevanbersstichting.nl
Postadres Witte Singel 61, 2311 BM Leiden
IBAN NL20 INGB 0005 1207 75
Kamer van Koophandel 28111584

Doelstelling en missie

Stichting heeft ten doel het ondersteunen van jonge talentvolle beeldend kunstenaars.
Missie is om jaarlijks de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uit te reiken. Deze prijs is ingesteld om de ontwikkeling van talentvolle beeldend kunstenaars te stimuleren. De prijs wordt beurtelings in Leiden en Maastricht uitgereikt.

Beleidsplan

Het bestuur beijvert zich voor het instandhouding van de kunstprijs. Zij doet dit middels

• het organiseren van de jaarlijkse uitreiking van de kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars, beurtelings in Leiden en Maastricht
  • het samenstellen van een vakjury, die uit de ingezonden documentatie drie genomineerden en de winnaar kiest
  • de toekenning van de prijs, bestaande uit een geldbedrag en een bronzen penning. Dit geschiedt op voordracht van de jury

De voordracht van de selectiecommissie kan zich uitstrekken over het hele gebied van de eigentijdse beeldende kunst, ongeacht discipline, materiaalgebruik e.d.

Planning en verslaglegging

De prijsuitreiking en de presentatie van werk van de genomineerde kunstenaars vinden sinds 2007 jaarlijks plaats, beurtelings in Leiden en Maastricht, en zijn respectievelijk verbonden aan de Kunstroute en de KunstTour.

Uitgeoefende activiteiten in 2016 (9e editie)

• Jan - augustus 2016: Voorbereiding tentoonstelling en uitreiking i.s.m. de organisatie van de KunstRoute Leiden.
  • Op zaterdag 24 september 2016 ontving Emma van Noort uit handen van Margot Zweers, winnaar van de editie 2014, en Robert Strijk, wethouder Cultuur van de gemeente Leiden, de prijs bestaande uit een bedrag van 2500 euro en de Hermine van Bers-penning ontworpen door Lucie Leene, in een etui van Floor Spigt.

Mevrouw N.L. Stoop (Voorzitter)
De heer P.J. van Amersfoort (Secretaris / Penningmeester)
De heer G.F. van Bers (Bestuurslid)

Beloning

Er worden geen bestuursvergoedingen verstrekt en de Stichting heeft geen werknemers in dienst.

Bijlagen